Hangi bankadan uyguna ihtiyaç kredisi alabilirim? Uyguna ihtiyaç kredisi veren bankalar hangisi?

Hangi bankadan uyguna ihtiyaç kredisi alabilirim? Uyguna ihtiyaç kredisi veren bankalar hangisi?

İhtiyaç kredileri son zamanlarda birçok vatandaş tarafından yakın markaja alınmış durumda. Özellikle düşük faiz oranına sahip olan krediler çok talep görüyor.

Son zamanlarda en uygun faiz oranı ile kredi veren bankalar hangileri? Faiz oranları neler? Yeni Hazine ve Maliye Bakanı... Tüm bu soruların cevapları haberimizin devamında...

Hangi bankaların faiz oranı daha düşük?

Son zamanların en düşük faiz oranları TEB, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından sunulmaktadır. Peki bu bankaların en uygun faiz oranına sahip kredileri hangileri?

Bahsi geçen bankaların düşük faize sahip kredileri:

  • TEB: Türkiye Ekonomi Bankası’nın en düşük faiz oranına sahip kredisinin tutarı 70 bin TL’dir. Kredinin faiz oranı ise yüzde 2,09 olarak belirlenmiştir. Bu krediyi alan müşterilerin ödeyecekleri aylık taksit tutarı ise 3 bin 962 TL’dir.
  • Halkbank: Halkbank’ın en düşük faiz oranına sahip kredisinin tutarı 70 bin TL’dir. Kredinin faiz oranı yüzde 1,89 olarak belirlenmiştir. Ödenmesi gereken aylık taksit tutarı ise 3 bin 854 TL’dir.
  • Ziraat Bankası: Ziraat bankasına 70 bin TL’lik kredi için başvuranlar krediyi yüzde 1,79 faiz oranı ile alacaktır. Ödenmesi gereken aylık taksit tutarı ise 3 bin 801 TL olacaktır.

olarak listelenebilir.

Kredilerin vade süreleri ve faizleri müşterilere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için bankalar ile iletişime girilmelidir.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a faiz politikalarına müdahale istemediğini belirten bakanın yeni çalışmaları ne olacak?

Mehmet Şimşek tarafından sunulan yeni ekonomi politikalarında birkaç maddenin listesi:

  • Vergi mevzuatlarının sadeleştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması
  • Merkez Bankası faiz oranı artışının ve kredi hacminin azaltılmasına yönelik çalışmalar
  • Sıkılaştırıcı para politikası
  • Şirketleri öz sermaye artışını sağlamaları için teşvik çalışmaları
  • Miras ve servet vergisi
  • Kamu ihalelerinde şeffaflık ve rekabetin tesisi

kısaca bu şekilde. Bu maddeler yeni politikaların ufak bir kısmı oluşturmaktadır. Bakan Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 20 maddelik bir politika sunduğu belirtildi.